#montaleparfumsbg

Френският посланик на Оуд

Пиер Монтал се среща със съдбата преди 20 години в далечните краища на Кралство Арабия.

Вдъхновен от красотата и скритите тайни на източния свят, между учебния процес и чистото чудо, от хилядолетни аромати като роза, тамян, кехлибар, кедър и хиляди други създава своите шедьоври !

Пиер Монтал става първият посланик на парфюмерийните традиции на Изтока на Запад.

Обратно в родината си през 2003 г. той представя първите си творения под егидата на новата си едноименна парфюмерийна къща -MONTALE Paris . Уникално обонятелно потапяне, разкриващо съвършенство, достъпно само със затворени очи!!

марката-ауд

ДЪРВОТО НА БОГОВЕТЕ

В гамата от най-популярните аромати на Pierre Montale се издига духът на уда, пазител на традициите пред портите на изток. Ароматният азиатски мехлем, често използван в района на Персийския залив и Саудитска Арабия, този аромат се извлича от дървото уд. Таен хилядолетен процес, пазен от светлината в продължение на няколко години.

Покорен от безкрайните си комбинаторни свойства, Пиер Монтале става първият износител на уд за запад. След това той ще композира повече от сто вечни аромата.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА OUD?

Oud се произвежда, когато Aquilaria/Agar Tree е заразено от спаразитни гъбички. Дървото естествено създава защита срещу този паразит. Този механизъм произвежда много тъмна и ароматна смола. Този комплект от дърво/паразит/естествена защита се взема ръчно, защитен от светлина в мазета в продължение на няколко години. След процес на дестилация, Oud е тук.

Това е материал, използван в духовни обреди и практики от Близкия изток до Далечните прилепи, пресичайки границата на религиите.

Пиер Монтале

"Oud е суров материал, който се предлага, след това се налага, нежно и упорито. Силата му идва от вдлъбнатините на вековете и земите, които са го носили, а великолепието му, веднага доловимо, може да бъде открито и познато само във времето."

ОТКРИЙТЕ ФИЛМ НА МОНТАЛЕ

Пътуванията, срещите и ослепителните, от пустинята до куполите на цитаделата, изживяват оригиналната емоция на този неуморен пътешественик, който излъчва мълчаливо в първия филм на Montale Paris.

СУРОВИНИТЕ

Изисканите суровини са тайната на прекрасните парфюми. Ето защо Montale винаги е използвал висококачествени естествени материали, за да композира своите обонятелни творения във възможно най-висока концентрация. Интензивност и изключителна трайност: подписът на Montale Parfums.

Емблематични суровини

img
img
img
img
img
img

Роза

Запленен от розата, Пиер Монтале внася в своите композиции рози от Франция, България, Турция, Индия, Саудитска Арабия... За все повече чувственост и оригиналност. Деликатният, мощен и отличителен аромат на това цвете предизвиква у художника самата миризма на ориенталски градини. Емблематичен за нашата марка, той е вездесъщ в парфюмите на Къщата.

Ванилия

Като специалист по ванилия, Пиер Монтале обръща специално внимание на тази харизматична съставка. Ванилията е един от първите аромати на марката. Интимен, чувствен и гурман, той е от съществено значение за изработването на ориенталски парфюми. Montale Parfums има повече от тридесет аромата, базирани на мадагаскарска ванилия: най-красивата ванилия в света.

Пачули

Родом от Индонезия и Малайзия, пачулито е основно растение в гамата на парфюмеристите. Силният му аромат е характерен за шипрови, дървесни и ориенталски парфюми. Намира се в повече или по-малко от 95 процента от нашата колекция.

OUD

В гамата от най-популярните аромати на Pierre Montale се издига духът на уда, пазител на традициите пред портите на Ориента. Ароматен азиатски мехлем, широко използван в Персийския залив и Саудитска Арабия, ароматът се извлича от маслото от дървото уд. Таен хилядолетен процес, пазен няколко години защитен от светлината. Запленен от безкрайните му комбинаторни възможности, Пиер Монтале става първият износител на Запад. След това той композира повече от сто вечни аромата, базирани на уд дърво.

Флорален

Флоралните аромати често са базирани на рози, но Montale се разнообрази през годините. От бели и опияняващи цветя като жасмин, тубероза, портокалов цвят или иланг-иланг, букетът е разнообразен и предлага дълбочина и богатство в нашите творения. Всички наши цветя се добиват в Грас, градът на парфюмите.

Цитруси

Цитрусовите аромати обединяват всички аромати, базирани на цитрусови плодове. Искрящи и радостни, тези нотки много често се срещат във връхните нотки на нашите творения, за да внесат енергия, киселинност и свежест.

its-case image

Алуминиевата бутилка Montale

Алуминиевата бутилка, често използвана от парфюмеристите от Грас в по-големи размери, за да запазят техните парфюмни концентрати, се превърна в бутилка на нишова парфюмерия и луксозен продукт. Той олицетворява комбинацията от луксозна модерност и запазване на традициите.

Алуминиевата бутилка Montale е специално създадена, за да защити и съхрани ценните есенции и да допринесе за тяхната еволюция.

Pierre Montale

"Един аромат се превръща в естествена и жива субстанция, когато продължава да се развива. Прарфюмът, който купувате сега, притежава толкова силен и завършен аромат благодарение на технологията, използвана за консервирането му. Именно времето и обработката са тайните съставки на този еликсир."

ОРИЕНТАЛСКО ДОКОСВАНЕ ОТ ПАРИЖ

Ориенталско Докосване от Париж

ИКОНАТА НА MONTALE

Black Oud: идентичността на Montale

Истинско ориенталско ароматно изживяване, създадено от Пиер Монтале през 1993 година. Повече от просто ууд (Oud), това е парфюмът, с който марката прави стъпка в света на парфюмерията, предлагайки интензивност и пълна изненада чрез своята виртуозна оригиналност.

Днес, емблематичен за Montale, сливайки в себе си компонентите на ориенталската идентичност и френското великолепие.

Black Oud е вълнуващ бленд от камбоджийски ууд (Oud) и индонезийски листа от пачули, обогатен с комбинация от мандарина, мускус и лепенки от рози. Това е парфюм с мощна нотка на чувственост.

МОНТАЛЕ ПРЕЗ ОКОТО НА ХУДОЖНИК

VERONIQUE BIGO

"Венера можеше да носи само парфюми. Парфюмът е единствената дреха, която подхожда на красотата й; той разкрива съвършенство, до което не бихме могли да достигнем със затворени очи. Изоставяме се в нейните нематериални ръце и той ни носи в друго пространство, където нашите кожи и дъхът ни имат родствена страна.Скрита в сърцето на собствената си невидимост, тя не покрива тялото, не маскира, напротив оформя неуловима сетивност, която се плъзга в нас и грабва дъха ни, за да облъчи до нашите интимни дълбини.

Our senses are places of exchange. The fragrance borrows the most vital way, the ways through which exerts what our senses have most immediate, most necessary, most primal and most archaic. It establishes fundamental porosity, pass through the skins like a ghost, to whom that wears it and to whom it intends to: the other breath you, you enter into its blow.

Само Вероник Биго успя да съобщи за неговите невидими пресичания. Нейната картина не покрива своята опора на цветна стена, не се намесва, не е пречка за това дишане на платното, което сме поканени да усетим. Прозрачен, той я парфюмира, в смисъл, че създава обмен между заровените интимности.

veroniqueBigo

Като парфюм, той отваря невидими врати, играе си с непрозрачната материалност на нещата и затварянето на пространствата. Така погледът ви преминава през металния корпус на бутилката за парфюм Montale.

И може би ти успяваш, дишайки дълбоко пред платното и отдавайки сетивата си на интимната им фантазия, да усетиш, че парфюмът прави същото и че те нахлува.

Това е, че Вероник Биго не се задоволи да изобрази бутилка парфюм: тя нарисува самия парфюм. На свой ред, ние не трябва да се задоволяваме, като го гледаме. Трябва да дишаме пред платното, трябва да отворим своите тайни врати и да оставим в себе си да потече невидимата същност на нейната живопис."

Тиери Льо Гал
Inside he shop

Нашите Гаранции

Гарантирано изпращане в рамките на 72 часа

Оригинален продукт

Бързо обслужване